Početna » ОБЈАВЉЕНИ ЛИТЕРАРНИ РАДОВИ АНАСТАСИЈЕ ПАЈКОВИЋ И ДАНИЦЕ МАРИНКОВИЋ ИЗ ОШ „МИЛИЈА РАКИЋ“ НА КОНКУРСУ „РАДОСТ БОЖИЋА”

ОБЈАВЉЕНИ ЛИТЕРАРНИ РАДОВИ АНАСТАСИЈЕ ПАЈКОВИЋ И ДАНИЦЕ МАРИНКОВИЋ ИЗ ОШ „МИЛИЈА РАКИЋ“ НА КОНКУРСУ „РАДОСТ БОЖИЋА”

Велики и најрадоснији празник, празник рођења Исуса Христа, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ у Тузли обeлежило је лепом активношћу Школе српског језика „Јутра плавог сљеза” тако што је организовало је још једно дружење кроз радове ученика из основних и допунских школа на тему РАДОСТ БОЖИЋА – Мир и добра воља међу људима.Другу годину заредом, ученици ОШ „Милија Ракић” из Церовца радо учествују у овом пројекту. У Зборнику литерарних радова објављени су радови ученица 8. разреда, Анастасије Пајковић и Данице Маринковић. Ментор је наставница српског језика и књижевности Марија Ристивојевић.
Учествовали су ученици из педесетак школа широм света. Пристигло је око 200 литерарних и ликовних радова под менторством 60 учитеља и наставника. Ово је до сада највећи број учесника, с обзиром да су стигли радови из Црне Горе, Македоније, Србије, Босне и Херцеговине, Словеније, Француске, Немачке и САД.
Циљ је био да се деца повежу кроз очување обичаја, традиције, језика и писма, али да се и симболично окупе око Бадњака, никада не заборављајући смисао Божића.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept