ОБРАТИТИ ПАЖЊУ НА НЕПРИМЕРЕНО ПОНАШАЊЕ УЧЕНИКА НА ПЛАТФОРМАМА ЗА УЧЕЊЕ

Министарство просвете упутило је још један допис школама, који се овог пута односи на дисциплину ученика на платформама за учење.

У складу са специфичностима организовања онлајн  наставе у време пандемије вирусом и узимајући у обзир праћење понашања ученика, молимо Вас да наставници и стручни сарадници посебну пажњу обрате на могуће непримерено понашање ученика на платформама за учење (различити облици дигиталног насиља, непримерени коментари и др.).

    Школа је у обавези да обавести родитеље ученика да обрате пажњу на садржаје које ученици постављају током процеса онлајн учења, те да их информише да ће непримерено понашање ученика утицати на  оцену из владања на крају школске године.

Потребно је да наставници и стручни сарадници подсете ученике на правила понашања на онлајн платформама за учење, бележе непримерена понашања, информишу родитеље и уклањају непримерени садржај са платформи које користе у свом раду.

Уколико школа има сазнања о дигиталном насиљу између ученика које се наставља и поред информисања родитеља и/или представља посебан ризик по ученика/ке изложене насиљу потребно је да поднесе пријаву надлежном Министарству унутрашњих послова и о томе извести надлежну Школску управу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/obratiti-paznju-na-neprimereno-ponasanje-ucenika-na-platformama-za-ucenje/

2 comments

    • Kristina on 26/03/2020 at 18:46

    Mislim na da nastavnici su zasticeni od verbalnog nasilja na platformama. Ucenicama je dozvoljeno da javno kude profesora, dok profesoru nije dozvoljeno da kaze nista uceniku. Srbija nema vaspitanu decu.

      • Daniel Ranković on 26/03/2020 at 23:02

      Ti, Kristina, ne samo da nisi iz Srbije, nego nisi ni sa Zemlje!

Komentari su onemogućeni.