Početna » ОБРАЗОВАЊЕ И ПРИВРЕДА МОРАЈУ ЗАЈЕДНО Дуално образовање изнедри СПРЕМНИЈЕ КАДРОВЕ

ОБРАЗОВАЊЕ И ПРИВРЕДА МОРАЈУ ЗАЈЕДНО Дуално образовање изнедри СПРЕМНИЈЕ КАДРОВЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Говорећи о Канцеларији коју је Инмолд основао на Машинском факултету, а која има за циљ да повеже стипендисте те компаније са запосленима, Милетић је за Танјуг навео да су последњих година у Инмолду имали визију да им је такав високошколски кадар потребан у компанији. Напоменуо је да је Инмолд познат као фирма са веома ниским просеком старости, односно радници, у просеку, имају нешто више од 30 година.Милетић је изразио уверење у вредност младог капитала, истакнувши да у Инмолду разумеју значај инвестиција у образовање и развој младих талената. Поуздано су започели са улагањем у децу која показују интерес за факултетско образовање, осећајући потребу за стварањем простора у главном граду који ће подржати њихове образовне и каријерне амбиције.

У складу са тим, уз разумевање декана Владимира Поповића, Инмолд је добио простор који су прилагодили за потребе студената са Машинског факултета, омогућавајући им да се усавршавају у изради реалних пројеката у привреди.

Милетић је истакао значај дуалног образовања у стварању квалитетних кадрова, наглашавајући да студенти који примењују овакав модел образовања уче како треба размишљати, учити и радити. Особе које прођу кроз дуални систем образовања показују већу способност за адаптацију у свету рада и решавање комплексних проблема, што их чини стабилнијим и квалитетнијим кадровима.

Инмолд се ангажује да пружи својим студентима „здраву понуду“, омогућавајући им да се усавршавају и раде на пројектима који су витални за компанију, као што су алати за бризгање пластике, ИМЛ роботи и технологија бризгања пластике. Осим тога, студентима се пружа могућност за сарадњу и у матичној фабрици у Пожези, где могу да се ангажују у цртању и моделирању, што им даје додатну ширину у развоју њихових вештина и искуства.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept