Početna » ОЧЕКУЈЕ НАС ВРЕО ВИКЕНД И 39 СТЕПЕНИ: Топлотни талас се продужава – ево кад стиже промена времена

ОЧЕКУЈЕ НАС ВРЕО ВИКЕНД И 39 СТЕПЕНИ: Топлотни талас се продужава – ево кад стиже промена времена

МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић појаснио је да ће тек од уторка бити подношљивије време јер се овај талас из дана у дан продужава.

– Викенд ће бити баш врео. Овај центар афричког циклона се премешта према нама, центар ће бити изнад нас, очекујемо још више температуре него сад, биће између 35 и 39 степени – казао је Ристић и додао да ће у Београду бити до 37 степени.Ристић је навео да је због те спарине осећај јако лош.

Он је најавио да промена времена стиже у уторак.

– Ствара се циклон у Италији, те се у Словенији и Хрватској од понедељка после подне очекују јака киша и олуја – најавио је Ристић.

Ристић је рекао да суперћелијска права олуја не би требало да буде, али да ће од уторка бити јаких пљускова са грмљавином.

– Прогнозиране вредности максималне дневне температуре ваздуха биће у категорији опасне појаве 23. августа на територији севернобачког и јужнобачког округа, као и 26. и 27. августа у већем делу северне Србије, колубарском и мачванском округу. У периоду од 22. до 27. августа максималне дневне температуре ваздуха спадаће у домен потенцијално опасне појаве у северним деловима Србије, као и у појединим централним, западним и јужним крајевима – наводе из Института „Батут“.

Табела „Батута“ подељена је у четири боје – зелену, жуту, наранџасту и црвену. Све док се табела зелени, време је безбедно по здравље.

– Зона термалног комфора – безбедна по здравље. Овај период би требало искористити за обезбеђивање техничких услова и комуникацијских канала – наводе из „Батута“.

 You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept