ОД 1. ФЕБРУАРА ПОЧИЊЕ СА РАДОМ МЕШОВИТА ГРУПА ПУ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“ У ЦЕРОВЦУ

У просторијама ОШ „Милија Ракић“ у Церовцу већ двадесет година постоји припремна предшколска група коју похађају предшколци из Церовца, Мраморца и Башина. Ових дана, председнику општине обратили су се родитељи, ова три села, са захтевом да се у оквиру већ постојеће групе отвори и мешовита, како би се деца узраства од 2 до 6 година укључила у систем предшколског васпитања и образовања.

Председник општине, Никола Вучен са својим сарадницима данас је посетио просторије ПУ „Чика Јова Змај“ у ОШ у Церовцу и разговарао са родитељима, потписницима захтева. Састанку је присуствовала и директорка установе, Гордана Јанојлић.
Заједно су донели одлуку да се већ од 1. фебруара организује рад мешовите групе за 18 нових полазника узраста од 2 до 6 година. Мешовита група за сада ће бити организована на четори сата рада, као и рад са децом која похађају припремни предшколски програм. Касније, када се буду створили сви неопходни услови, биће разматран предлог родитеља о целодневном боравку деце у вртићу. Вучен је у разговору са родитељима закључио да кроз образовни програм прилагођен узрасту млађе деце, уз дружење и игру, деца се социјализују, што и јесте заједнички циљ.
– Рад са децом различитог узраста има бројне предности. Ови млађи уче од старијих, а старији брину о млађима, реко је Вучен.
-Родитељима шаљемо поруку да је малишанима место у колективу, међу другом децом, како би лакше и брже развијали социјалну и емоционалну интелигенцију, успешније решавали конфликте и учили да се прилагођавају новим условима, новим играчкама, другарима и новој средини, истакла директорка ПУ „Чика Јова Змај, Гордана Јанојлић.
Родитељи су захвалили руководству локалне самоуправе на разумевању и брзом реаговању да се деца укључе у систем предшколског васпитања и образовања.
Данијела Луковић, у име свих родитеља, захвалила је председнику општине и руководству локалне самоуправе и предшколске установе и рекла да је за децу веома битно да похађају вртић и уче да буду деца.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/od-1-februara-pocenje-sa-radom-mesovita-grupa-pu-cika-jova-zmaj-u-cerovcu/