Početna » ОД 1. ЈУНА ТАГ УРЕЂАЈИ ДОСТУПНИ У МТС И МТЕЛ ПОСЛОВНИЦАМА

ОД 1. ЈУНА ТАГ УРЕЂАЈИ ДОСТУПНИ У МТС И МТЕЛ ПОСЛОВНИЦАМА

У ОКВИРУ иницијативе Отворени Балкан, између земаља у региону успоставља се интегрисани систем наплате путарине, а грађани ће куповину јединственог ТАГ уређаја моћи да обаве преко интернет портала и у пословницама Телекома Србија.

од Паланка данас
0 Коментар

Продаја креће 1. јуна, најавио је данас за РТС генерални директор најуспешније српске компаније Владимир Лучић.– Ово је веома важан догађај за слободу кретања и уопште још нормалнији живот у региону, а посебно у току летње сезоне и за грађане који живе у дијаспори и желе да проведу одмор у матици. Интегрисани систем електронске наплате путарине омогућава вожњу аутомобилом без заустављања на граници. Са нашим ТАГ уређајем возачи не морају да брину и о сталној допуни “кредита”, као што је случај са припејдом, који у Србији тренутно користи око 800.000 људи. Наш нови систем, о чему смо потписали уговор са ЈП Путеви Србије, подразумева да је ТАГ директно повезан са платном картицом корисника и новац се аутоматски скида, возачи не морају баш ни са чим да се оптерећују – објаснио је Лучић.

Продаја ће се обављати преко веб портала МТС, као и у пословницама Телекома Србија и његових ћерки-фирми у региону и Европи.

– Од јуна крећемо са продајом у пословницама МТС и МТЕЛ, што подразумева и три европске државе у којима послујемо и где живи велики број људи пореклом одавде, а то су Немачка, Швајцарска и Аустрија. Само у Швајцарској тренутно имамо 10 пословница, док ћемо до краја године њих чак 30 отворити у Немачкој. Наши запослени у свим пословницама у Србији и иностранству биће на услузи купцима новог ТАГ уређаја да им помогну приликом регистровања, које ће се обављати на порталу МТС, и да разјасне било коју евентуалну недоумицу – истакао је Владимир Лучић.

Интегрисани систем наплате путарине тренутно функционише између Србије и Северне Македоније, а очекује се прикључење Црне Горе и Хрватске. Такође, воде се интензивни разговори да већ од овог лета систему приступи Грчка, што би било посебно важно због сезоне одмора и одлазака аутомобилом на море.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept