Početna » ОД 1. МАЈА БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ ЗА ПАЛАНАЧКЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ

ОД 1. МАЈА БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ ЗА ПАЛАНАЧКЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Како је и најављено раније, од 1. маја превоз за средњошколце на територији општине Смедеревска Паланка је бесплатан. Ову вест нам је потврдио Никола Вучен председник општине Смедеревска Паланка.



Локална самоуправа успела је да, поред бесплатног превоза за све пензионере, старије од 65 година и ученике основних школа са територије општине Смедеревска Паланка, од 1. маја 2023. године обезбеди бесплатан превоз за ученике средњих школа.
Право на повлашћену вожњу, на месечном нивоу, имају ученици који имају пребивалиште на територији општине и похађају средње школе у Смедеревској Паланци. Као и до сада, маркице за превоз преузимаће се на билетарници СП „Ласта“ уз обавезну ђачку књижицу. Ученици који већ поседују легитимације за повлашћену вожњу, моћи ће да их користе и даље.
Умањењем цене вртића за 50 одсто, једнократном надокнадом за свако прво рођено дете у породици у износу од 120.000 динара, бесплатним превозом за основце и средњошколце на територији наше општине, успели смо да обухватимо све узрасте деце и обезбедимо повластице које родитељима пружају велику уштеду.



Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept