ОД 1. МАРТА ПОЧИЊЕ СА РАДОМ ПОСЕБНО ОДЕЉЕЊЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ

Од четвртка, 1. марта званично почињу са радом посебна одељења тужилаштва и судова за борбу против корупције, па се нови велики ударна „високу“ и „ситну“ корупцији на свим нивоима у јавном и приватном сектору у Србији може очекивати врло брзо.

 Специјализовани тужиоци и њихови нови сарадници – финансијски форензичари су већ радпоређени у четири регионална одељења на челу са београдским центром у Тужилаштву за организовани криминал.

Наиме, у четвртак, 1. марта почиње примена новог Закона о организацији и надлежности државних органа у борби против организованог криминала, корупције и тероризма, који посебан акценат ставља на откривање коруптивних и финансијских кривичних дела.

На челу нове организационе мреже биће Тужилаштво за организовани криминал (ТОК), које ће процеусирати кривична дела „високе корупције“, у којима имовинска вредност прелази 200 милиона динара.

Регионални центри тужилаштва биће стационирани у Новом Саду, Нишу и Краљеву и бавиће се случајевима корупције против осумњичених којима се на терет ставља неки вид злоупотребе, која је мања од 200 милиона динара

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/od-1-marta-pocinje-sa-radom-posebno-odeljenje-za-borbu-protiv-korupcije/