ОД 1. ОКТОБРА СТРУЈА СКУПЉА 2. ОДСТО

Од почетка следећег месеца струја ће бити скупља два одсто па би требало очекивати да ће најмање толико бити виши и рачуни.

Повећање цене електричне енергије од два одсто представља усклађивање само за део инфлаторног кретања, што је последица укупне финансијске стабилизације у Србији те добрих финансијских резултата које је остварила „Електропривреда Србије”, за шта је добијена позитивна оцена и сагласност међународних финансијских институција. Поскупљење струје које ће уследити 1. октобра прва је промена од октобра прошле године, када је киловат поскупео 3,8 одсто и од када је просечна цена око 6,6 динара, а извесно је да ће, и поред најављеног поскупљења, од 1. октобра киловат коштати испод седам динара.

Уз нове цене струје просечан рачун у Србији биће око 70 динара виши. Наиме, за просечну потрошњу четворочланог домаћинства од око 500 киловата и исти број скупих и јефитних, месечни рачун ће, без таксе за јавни сервис, уместо око 3.600 динара, бити око 3.670. Уколико се потроши 350 скупих и 150 јефтиних киловата, рачун ће, уместо садашњих око 4.250 динара, бити изнад око 4.330, док ће у другачијој сразмери киловата месечни рачун са садашњих око 3.000 динара бити око 3.060 динара.

Извор Дневник

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/od-1-oktobra-struja-skuplja-2-odsto/