ОД 18. МАЈА НА ФАКУЛТЕТИМА ТРИ КАТЕГОРИЈЕ СТУДЕНАТА

 

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић најавио је, да се од 18. маја на факултете враћају три категорије студената – они који су пријавили априлски рок, апсолвенти који имају још обавеза и студенти који морају да одраде праксу.

Шарчевић је пренео да се процењује да је то приближно 20 одсто академаца, додавши да ће редовно бити организован јунски рок, а из суседних земаља – Хрватске и Црне Горе, као и из Републике Српске очекује се долазак нешто мање од 10.000 студената који студирају у Србији.

Министар је напоменуо да ће они морати да дођу са негативним тестом на коронавирус, при чему је са министрима из региона, чека се само одговор из Хрватске, договорено да сви буду бесплатно тестирани.

Преко високошколских установа студентима ће бити прослеђени мејлови са обавештењем коме треба да се јаве и где се организују тестирања. Тест не сме да буде старији од 72 сата а тестирање ће бити бесплатно, рекао је министар.

Он је подсетио на то да из Републике Српске у Србији студира приближно 6.000 студената, из Црне Горе око 2.900, као и око 430 из Хрватске.

ВРС

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/od-18-maja-na-fakultetima-tri-kategorije-studenata/