Početna » ОД 2. ДЕЦЕМБРА КРЕЋУ ИСПЛАТЕ ПЕНЗИЈА, ПРВО ЗА САМОСТАЛЦЕ

ОД 2. ДЕЦЕМБРА КРЕЋУ ИСПЛАТЕ ПЕНЗИЈА, ПРВО ЗА САМОСТАЛЦЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Према календару који је објавио Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање, пензије за овај месец први ће добити корисници из категорије самосталних делатности, којима ће примања почети да пристижу од 2. децембра.

Са новембарским чеком стићи ће и најављена повишица од девет одсто, па ће просечна пензија у Србији износити 33.760 динара, пошто просечна октобарска пензија према податку који је објавио Фонд ПИО износи 30.973 динара.

Четири дана касније, 6. децембра почеће исплата за војне и пољопривредне пензионере, без обзира на који начин исплате су се определили, односно да ли пензије примају преко текућих рачуна, на кућне адресе или их подижу на поштанким шалтерима.

Најбројнија групација, пензионери из категорије запослених на новембарске пензије могу рачунати од 10. децембра, када ће почети исплата за оне који примања добијају преко текућих рачуна, а два дана касније за кориснике који их добијају на кућним адресама или на шалтерима пошта.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept