Početna » ОД 2025.НАПЛАТА ПУТАРИНЕ И НА БРЗИМ САОБРАЋАЈНИЦАМА

ОД 2025.НАПЛАТА ПУТАРИНЕ И НА БРЗИМ САОБРАЋАЈНИЦАМА

Путарина ће се од следеће године, осим на ауто-путевима, наплаћивати и на брзим саобраћајницама у Србији, а за највеће шлепере и на појединим магистралним путевима који су оптерећени, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић и навео да ће бити формирано посебно предузеће које ће бавити само наплатом путарине.„Путарина се по нашем закону сада наплаћује само на ауто-путевима. Већ до 2026. године имаћемо завршених скоро 180 километара брзих саобраћајница па ће почети наплата и њиховог коришћења, али не преко рампи, већ сателитским праћењем возила. Цена путарине на брзој саобраћајници не може да буде иста као на ауто-путу али ће се коришћење наплаћивати“, рекао је Весић у интервјуу за Блумберг Адрију.

Путарина ће се од следеће године, осим на ауто-путевима, наплаћивати и на брзим саобраћајницама у Србији, а за највеће шлепере и на појединим магистралним путевима који су оптерећени, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић и навео да ће бити формирано посебно предузеће које ће бавити само наплатом путарине.

„Путарина се по нашем закону сада наплаћује само на ауто-путевима. Већ до 2026. године имаћемо завршених скоро 180 километара брзих саобраћајница па ће почети наплата и њиховог коришћења, али не преко рампи, већ сателитским праћењем возила. Цена путарине на брзој саобраћајници не може да буде иста као на ауто-путу али ће се коришћење наплаћивати“, рекао је Весић у интервјуу за Блумберг Адрију.

 You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept