ОД ЧЕТВРТКА ДО НЕДЕЉЕ ЦРВЕНИ МЕТЕО АЛАРМ, У ПАЛАНЦИ ЈУТРОС – 20 СТЕПЕНИ ЦЕЛЗИЈУСА

20Хидрометеоролошки завод Србије за данас је прогласио црвени метеоаларм за четвртак, петак и суботу, јер ће према прогнозама метеоролога бити изузетно хладно, а биће и кише која ће ледити при тлу.

У Паланци је у јутрос у 6 часова измерена температура износила -20 степени целзијуса, максимална прогнозирана температура у нашем граду за данас је – 4 степена.

На сајту РХМЗ је објашњено да црвени метеоаларм значи да су „прогнозиране нарочито опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња“.

„Треба се често информисати о детаљима очекиваних метеоролошких услова и ризика. Следити наредбе и савете надлежних државних служби“, наводи се.

Према прогнози за наредних седам дана, у четвртак ујутро биће изузетно хладно, у већини места са најнижом температуром од минус 20 до минус 14 степени Целзијуса. Током дана доћи ће до постепеног наоблачења са југозапада, касније по подне и увече местимично са снегом.

Затим, до краја периода умерено и потпуно облачно, местимично са кишом, на планинама са суснежицом и снегом.

У петак током дана и у суботу ујутро местимично са кишом која ће се ледити на тлу. До недеље у кошавском подручју јак југоисточни ветар. Од петка температура у постепеном порасту.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/od-cetvrtka-do-nedelje-crveni-meteo-alarm-kaze-rhmz/