ОД ДАНАС ДО 100 ЕВРА И ТЕЛЕФОНСКИМ ПОЗИВОМ

Сви пунолетни држављани, који имају личну карту и пребивалиште у Србији од данас могу да се пријаве путем контакт-центра за једнократну помоћ од 100 евра.

Претходно је 13. маја почело пријављивање електронским путем, преко портала Управе за трезор, на адреси идп.трезор.гов.рспише Б92.

Број телефона контакт-центра је 0800 101 100.

Приликом подношења пријаве, пунолетни држављани Републике Србије достављају следеће податке: јединствени матични број грађанина (ЈМБГ), регистарски број важеће личне карте, назив банке код које је отворен или ће бити отворен рачун на који се уплаћује једнократна новчана помоћ.

У контакт-центру ће грађани имати прилику да чују аутоматски снимљен глас, коме ће моћи да оставе своје податке. Матични број и број личне карте ће грађани уносити користећи бројеве телефонске тастатуре, а име банке ће изговарати или бирати притиском на тастер.

Примаоци пензија и корисници новчане социјалне помоћи аутоматски су пријављени за исплату једнократне помоћи, односно нема потребе да се пријављују. Исплата за примаоце пензија почеће данас.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/od-danas-do-100-evra-i-telefonskim-pozivom/