ОД ДАНАС КОВИД ПРОПУСНИЦЕ ЗА УГОСТИТЕЉСКЕ ОБЈЕКТЕ ПОТРЕБНЕ ОД 20 ЧАСОВА

Према одлуци Кризног штаба донетој на седници у четвртак, ковид-пропуснице биће обавезне вечерас од 20 сати у угоститељским објектима, коцкарницама и кладионицама.

Заменик директора Универзитетског клиничког центра у Нишу, доктор Радмило Јанковић истакао је да смо већ дуго на платоу са великим бројем заражених и хоспитализованих, а да није за очекивати да ће се током зимских месеци број заражених драстично смањивати.

„С обзиром на оволико прокужавање, овако велики број заражених претходно вакцинисаних, нека деескалација и благо смиривање се види, ми имамо мањи број пацијената у Нишу, али да сачекамо, још увек је рано за неке оптимистичне прогнозе“, наводи Јанковић.

Османаест лекара наћи ће се пред судовима части Лекарске коморе Србије, због сумње да су саветовали и лечили пацијенте оболеле од ковида леком „ивермектин.

Стручњаци и медицинске институције упозоравају да се лек „ивермектин“ не користи у лечењу ковида 19 и да су штетне последице по људе вишеструке.

Председник Александар Вучић, који је јуче примио трећу дозу вакцине, позвао је још једном све грађане да се вакцинишу и на тај начин се заштите.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/od-danas-kovid-propusnice-za-ugostiteljske-objekte-potrebne-od-20-casova/