ОД ДАНАС НОВО РАДНО ВРЕМЕ ОБЈЕКАТА У ПАЛАНЦИ

На основу Уредбе Владе Србије о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести КОВИД-19, од 24. новембра примењују се мере које се односе на ограничење радног времена. Почев од 24. новембра до 3. децембра прописано је да од 18 часова до 5 часова наредног дана неће радити одређени објекти:

  • угоститељски објекти (ресторани, кафићи, барови, ноћни клубови и сл.)
  • трговински центри (затвореног типа, са заједничким улазом)
  • позоришта, биоскопи и друге установе културе
  • приређивачи посебних и класичних игара на срећу (кладионице,казина и сл.)
  • шалтерска продаја хране

Од 17. новембра закључно са 1. децембром апотеке и бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива могу да раде неограничено. С`тим што угоститељски објекти на бензинским станицама не могу радити од 18-05 наредног дана, односно не може се вршити малопродајна делатност изузев продаје горива од 21-05 наредног дана. У истом временском периоду продавнице и други малопродајни трговински објекти неће радити од 21-05 часова наредног дана.

Делатност угоститељских објеката која се тиче доставе хране не може се обављати од 23-06 часова.

Ритејл паркови односно тржни центри на отвореном према овој уредби спадају у ред малопродајних објеката на које се односе прописане мере ограничења рада од 21 час до 5 ујутру.

Из општинске управе су апеловали на грађане и правна лица да се придржавају прописаних мера и примењују све до сада препоручене мере заштите од корона вируса.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/od-danas-novo-radno-vreme-objekata-u-palanci/