ОД ДАНАС ЗАБРАЊЕНЕ ПОСЕТЕ БОЛЕСНИЦИМА У ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Због актуелне епидемије грипа широм Србије, на основу дописа Института за јавно здравље Пожаревац, од данас, 6. фебруара у 12. часова забрањене су посете болесницима у ОБ „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци и не зна се када ће бити укинута.

Информације о стању болесника можете добити телефоном а достављање неопходних потребштина могуће је обавити на шалтеру информација.

Пошто је од почетка сезоне, до сада регистровано у Србији 12 посто више случајева него лане, обољења сличних грипу, мере забране посете пацијентима у болници је примењено и у Паланци.

Према подацима Батута, у Србији је од почетка сезоне, до протекле седмице регистровано 52580 оболелих од грипа , на основу клиничке слике, када се обично повећа температура тела и други симптоми.

Како смо сазнали од Николе Ристића директора ОБ „Стефан Високи“, ситуација у нашем граду није још увек алармантна, иако је забележен повећан број респираторних инфекција, међутим потребно је предузети меру забране посете болесницима како би се пацијенти заштитили од вируса грипа који би за неке могао бити кобан у комбинацији са њиховом болешћу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/od-danas-zabranjene-posete-bolesnicima-u-ob-stefan-visoki-u-smederevskoj-palanci/