ОД ДАНАС ЗАБРАЊЕНЕ ПОСЕТЕ БОЛЕСНИЦИМА У ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“

Од понедељка 27. јануара ступа на снагу забрана посета болесницима у Општој болници „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци.

Разлог за доношење овакве одлуке је повећан број респираторних инфекција. Сви пацијенти који долазе на лечење у болницу биће прегледани у Ургентно пријемној служби и у амбулантама у приземљу. На Дечије и Гинеколошко одељење моћи ће да се  јаве пацијенти уз пратњу само једне особе.

Ова одлука ће остати на снази док се епидемиолошка ситуација не стабилизује. Моле се пацијенти и посетиоци да поштују ову одлуку у интересу, пре свега пацијената, а потом и њих самих.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/od-danas-zabranjene-posete-bolesnicima-u-ob-stefan-visoki/

2 comments

    • Roditelj on 28/01/2020 at 09:27

    Pobogu gospodjo….Pa ako bi bolnica kupovala sve potrebne lekove, od čega bi onda direktori uvećavali svoj imetak! Budite realni!

    • Mirjana Ivanovic on 27/01/2020 at 17:55

    Juce 26.01.2020. godine nigde nije bilo istaknuto obavestenje o zabrani poseta pacijentima nego se to saznalo iz kuloara. Raspitala sam se na salteru za informacije i dobila obavestenje da ce pacijentima moci da se ostave lekovi, pelene i ostale potrepstine na istom salteru a neka od sestara sa odelenja ce odneti pacijentu. Danas sam suprugu oko 17 sati na hirurgiju poslala lekove, medjutim niko nije mogao da sidje jer je za pomenuto odelenje preuzimenje od 12 do 13 sati. Zivim i radim u Velikoj Plani u privatnom preduzecu, u grani peivrede od koje se izmedjuostalih finansira i zdravstvo tako da smatram da je ovo cist bezobrazluk i nepostovanje ljudi koji rade za njih. Kada treba da se nose lekovi, brisevi u privatne laboratorije i debelo plate onda nije nikakav problem da se udje u bolnicu u bilo koje doba dana. Niko meni nece da tolerise svakodnevno odsustvovanje sa posla da bih ja snabdevla bolnicu onim cega ona nema, tako da bi direktor mogao malo da povede racuna i o obicnim gradjanima koji mu snabdevaju odelenja lekovima. Izvinjavam se sto nisam uspela da nadjem hloramfenikol ampule koje su bile potredne mom suprugu, iskljucivo ih narucuje bolnica a vi ih tada niste imali. Potrudite se da opravdate svoje ime a ne da budete ustanova koju snabdevaju rodbina pacijenta i humanitarne organizacije.

Komentari su onemogućeni.