ОД ДАНАС ЗДРАВСТВЕНЕ КЊИЖИЦЕ НА КУЋНУ АДРЕСУ

socijalnoСви грађани који досад нису поднели захтев за замену старе здравствене књижице за нову електронску картицу здравственог осигурања, од данас ће моћи то да ураде путем Националног портала еУправа, на адреси www.euprava.gov.rs. Све је прилагођено корисницима са основним познавањем рада на рачунару, а нови документ може да буде достављен и на кућну адресу.

Трошкови израде су 400 динара по картици, за грађане који желе лично да је преузму у надлежној филијали РФЗО, док ће достава на одабрану адресу коштати 469 динара.

Приликом подношења захтева пошто се отвори веб страница www.euprava.gov.rs одмах на почетку се одабере филијала или испостава на основу податка из старе здравствене књижице. Затим би требало попунити електронски образац и одлучити се да ли желимо да нову картицу преузмемо лично или да нам буде достављена на адресу. После тога, стиже уплатница, коју треба извршити према инструкцијама добијеним преко портала (број рачуна и позив на број). Сви грађани могу на свом профилу на порталу да прате статус захтева, односно када је прокњижена уплата, када је РФЗО узео захтев у обраду, као и када је израдио. На крају, путем имејла или СМС поруком стиже информација где картица може да се преузме или када је послата на одабрану адресу.

Због заштите података, РФЗО ће нове картице достављати искључиво у руке подносиоцу захтева. Уколико приликом доставе не буде био код куће, биће му остављено обавештење где може да је накнадно преузме.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/od-danas-zdravstvene-knjizice-na-kucnu-adresu/