ОД ЈУЧЕ ПОЧЕЛО ИНТЕЗИВНИЈЕ ЧИШЋЕЊЕ УЛИЦА ТРЕЋЕГ ПРИОРИТЕТА

У Србиjи су повољниjе временске прилике. Тако је и у Паланци у 9 часова измерено 3 степена целзијуса, али се у jужном Банату и у доњем Подунављу очекуjе поjачан ветар коjи може нанети снег на путеве а у северним деловима поледица.

Проходност путева jе из дана у дан све боља и на путевима у планинским пределима.
Возачима се ипак саветује опрезност и обавезна зимска опрема. Без зимских гума не треба кретати на пут. Зимске гуме имаjу четири пута веће приjањање и пет пута више шара од летњих гума и неопходно их jе ставити на сва четири точка.
Стручњаци кажу да jе боље користити и старе зимске гуме него летње, као и да се зимске гуме мораjу мењати бар на пет година.
Што се путева у нашој општини тиче, од јуче се интезивније чисте и улице трећег приоритета, које су биле помало запостављене претходних дана док су трајале падавине. Иначе екипе ПЗП Пожаревца и Нискоградње су даноноћно чистиле главне путне правце и посипале со и ризлу у зависности од температуре ваздуха.
Из РХМЗ стиже и упозорење на ледену кишу па се саветује додатна опрезност. 
РХМЗ УПОЗОРЕЊЕ НА ЛЕДЕНУ КИШУ
ЗА ПОДРУЧЈЕ СРБИЈЕ:
Ујутру и пре подне у Бачкој, Банату, Поморављу и источној Србији очекује се киша која ће се понегде ледити на тлу (ледена киша). Дуваће умерен и јак јужни и југоисточни ветар, у јужном Банату и доњем Подунављу повремено и олујни.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/od-juce-pocelo-intezivnije-ciscenje-ulica-treceg-prioriteta/