Početna » ОД ЈУНА ВЕЋА ПЛАТА ЗА 8600 ЗАПОСЛЕНИХ У ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈИ СРБИЈЕ

ОД ЈУНА ВЕЋА ПЛАТА ЗА 8600 ЗАПОСЛЕНИХ У ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈИ СРБИЈЕ

ИЗМЕНОМ КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА ПОВЕЋАНА ВРЕДНОСТ РАДНОГ САТА

Вредност радног сата повећана је од јуна за око 8.600 запослених у Електродистрибуцији Србије (ЕДС) – утврђено је изменом колективног уговора за то предузеће коју су данас потписали министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, директор ЕДС Бојан Атлагић и председник Синдиката радника ЕДС-а Бранко Томић.„Рачунајући повећање које је већ реализовано од јануара и оно које следи од јуна, укупно повећање просечне нето зараде у односу на прошлу годину у ЕДС-у износи око десет одсто“, рекла је министарка и истакла да „очекује да запослени наставе марљиво и вредно да раде како би енергетски систем био стабилан“, пренела је Бета.

Министарство је пренело да је Ђедовић Хандановић је истакла и да је заједнички циљ државе, пословодства, запослених, синдиката да ЕДС јача, да задржи и привуче квалитетне кадрове, а да послују ефикасније.

Навела је да укупна вредност планираних инвестиција и оних које су току у ЕДС износи близу пола милијарде евра: за мање од годину дана обновљено је више од 2.500 километара нисконапонске мреже, замењено више од 730 трансформатора, а 34.000 дрвених стубова замењено је бетонским.

Од октобра 2023. уграђено је више од 310.000 паметних бројила из донације ЕУ, рекла је министарка и најавила да ће се та замена наставити и током лета, јер се очекује уградња још око 210.000 бројила, до укупних 522.000 бројила колико је предвиђено.

„Такође, са француским Сцхнеидер Елецтриц радимо на аутоматизацији средњенапонске мреже, пројектом вредним 150 милиона евра, што ће омогућити већу поузданост, смањење прекида и губитака на дистрибутивној мрежи“, навела је министарка.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept