ОД НОВЕ ГОДИНЕ ЗАРАДА СЕ ВИШЕ НЕ ПРИЈАВЉУЈЕ ПОРЕСКОЈ УПРАВИ

Предузетници од 1. јануара више не морају да пријављују исплату личне зараде Пореској управи већ само Агенцији за привредне регистре.

Од 1. јануара 2017. године, приликом регистрације оснивања, предузетници који се одлуче за исплату личне зараде, као основ опорезивања, моћи ће да унесу тај податак о исплати личне зараде, саопштио је АПР.

Податак се уноси у Јединствену регистрациону пријаву оснивања правних лица и других субјеката регистрације у јединствени регистар пореских обвезника (Образац ЈРППС, стр. 4 која се односи на предузетнике).

Агенција за привредне регистре ће електронски проследити овај податак Пореској управи преко једношалтерског система регистрације, па предузетници више неће морати посебно да обавештавају Пореску управу о исплати личне зараде.

Увођењем ове новине, процедура за почетак пословања предузетника се додатно скраћује и према броју корака и према броју докумената, које је неопходно доставити државним органима у поступку покретања пословања.

Унапређење пословног окружења за предузетнике је остварено на основу веома добре институционалне сарадње и даљег развоја једношалтерског система регистрације, захваљујући којима се прикупљање података за потребе Пореске управе врши преко АПР-а.

Ступањем на снагу измена Правилника о додели пореског идентификационог броја правним лицима, предузетницима и другим субјектима за чију је регистрацију надлежна Агенција за привредне регистре, измењена је и Јединствена регистрациона пријава оснивања правних лица и других субјеката регистрације у јединствени регистар пореских обвезника (Образац ЈРППС), у коју се уноси додатни податак о исплати личне зараде.

АПР моли кориснике да обрате пажњу на измењени образац, као и да га преузимају са интернет стране Агенције, а не са других сајтова који нису довољно ажурни.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/od-nove-godine-zarada-se-vise-ne-prijavljuje-poreskoj-upravi/