Početna » „ОД ОКТОБРА ДОДАТНИ ПОПУСТИ ЗА ОНЕ КОЈИ ШТЕДЕ СТРУЈЕ“

„ОД ОКТОБРА ДОДАТНИ ПОПУСТИ ЗА ОНЕ КОЈИ ШТЕДЕ СТРУЈЕ“

од Паланка данас
0 Коментар

Председник Србије Александар Вучих изјавио је да ће држава изаћи са предлогом штедње електричне енергије којим жели да људе подстакне да штеде и зараде новац, а да ће додатни попусти важити од октобра.

Он је после седнице Савета за националну безбедност рекао да ће се стимулације уштеда радити у складу са потрошњом у истим месецима ове у односу на исти месец прошле године, односно октобар на октобар, новембар на новембар.

„Предлог ће бити да сви који смање потрошњу између пет и 20 одсто добију попуст од 10 одсто, дакле додатни попуст од 10 одсто, јер осим што ће људи платити мање, јер су мање потрошили, на то ће им држава омогућити да плате још 10 одсто мање“, рекао је он и додао да ће тражити да то буде још 15 одсто.

Према његовим речима, они који смање потрошњу између 20 и 30 одсто, осим што ће за толико мање платити рачун, држава ће им дати додатни попуст од 20 одсто и то, како је рекао, кумулативно буде не мање од 43 одсто.

„Ко буде имао смањење од 30 одсто, добиће попуст од 30 одсто на иначе толико умањену цену“, објаснио је Вучић.

Истакао је да ће стимулације важити од октобра и навео да држава Србија позива људе да штедњом зараде новац.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept