ОД ПОНЕДЕЉКА СВЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У ПАЛАНЦИ И ПЛАНИ ПРЕЛАЗЕ НА КОМБИНОВАНИ МОДЕЛ НАСТАВЕ

Тим за пpаћење и координисагње примене превентивних мера у раду школа, на састанку одржаном 16.09.2021. године, а у складу са одлукама и закључцима Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid-19 и стручним упутствима за организацију образовно васпитног рада у основној и средњој школи за школску 2021/2022. годину, донео Одлуку да од понедељка, 20. септембра, 2021. године у средњим школама на територији четрдесет пет општина и градова образовни рад буде организован по другом моделу.

Ученици средњих школа у Смедеревској Паланци и Великој Плани такође ће похађати наставу по другом образовном моделу.

Првобитни предлог Општинског штаба за ванредне ситуација је био да само МЕШ “Гоша” крене онлајн, а остале две средње школе по првом моделу, међутим од 20. септембра све средњошколске образовне установе ићи ће по моделу који подразумева да се образовно-васпитни процес организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину, а да су одељења подељена у групе.

  Основне школе у Паланци наставиће рад по првом   моделу организације образовног рада.

Kомбинована настава од следећег понедељка примењиваће се у седмом и осмом разреду основних школа у ових девет општина:

1. Ариље 2. Богатић 3. Ваљево 4. Лајковац 5. Ивањица 6. Kњажевац 7. Kоцељева 8. Kрагујевац 9. Топола

ДРУГИ МОДЕЛ наставе подразумева да се образовно-васпитни процес организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину, а одељења су подељена у групе.

ДРУГИ МОДЕЛ организације образовно-васпитног рада (KОМБИНОВАНА НАСТАВА), од понедељка 20. септембра 2021. године примењиваће у СРЕДЊИМ ШKОЛАМА на територији 45 локалних самоуправа.

Београд, Kрупањ, Свилајнац, Бор, Шабац, Ћуприја, Петровац на Млави, Горњи Милановаац, Врање, Зајечар , Лучани, Трговиште, Kосјерић, Чачак, Александровац, Пријепоље Алексинац, Трстеник, Чајетина, Ниш, Kраљево, Бојник, Сокобања, Нови Пазар, Власотинце, Бабушница, Тутин, Лесковац, Велика Плана, Kикинда, Вршац, Смедерево, Рума, Ваљево, Смедеревска Паланка, Прокупље, Уб, Деспотова, Аранђеловац, Богатић, Јагодина, Kрагујевац, Владимирци, Параћин, Топола.

ТРЕЋИ МОДЕЛ наставе (ОНЛАЈН НАСТАВА) примењиваће се у СРЕДЊИМ ШKОЛАМА на територији осам локалних самоуправа.

1. Бајина Башта 2. Ужице 3. Лебане 4. Лајковац 5. Љиг 6. Ивањица 7. Бела Паланка 8. Сремска Митровица

Трећи модел организације образовно-васпитног рада примењиваће се и даље у основним и средњим школама на територији АП Kосово и Метохија.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/od-ponedeljka-sve-srednje-skole-u-palanci-i-plani-prelaze-na-kombinovani-model-nastave/