ОД ПОНЕДЕЉКА УЗ НОВА ПРАВИЛА СЕ ОТВАРАЈУ КАФИЋИ И РЕСТОРАНИ

Обавезне мере по отварању угоститељских објеката, најављене за 4. мај, многим кафеџијама делимично ће отежати рад. Биће потребне много веће мере заштите и контрола њихове примене. Најкомпликованије ће бити власницима сала за прославе, због ограничавања броја људи у просторијама.

У Удружењу угоститеља Новог Сада рекли су нам да ће гости морати да прођу кроз влажну или суву подну дезобаријеру.

– У затвореном простору на једног госта иду три и по метра квадратна и једно седеће место, док на отвореном треба да буде два и по метра – рекли су нам у Удружењу. – На месту предвиђеном за госте, потребно је да буде средство за дезинфекцију руку, све на бази алкохола. Док ће у тоалетима бити пожељно да стоје бесконтактни дозер за руке и убруси. С обзиром на то да гости долазе у ресторане и кафиће да пију и једу, неће бити у обавези да носе маске и рукавице. При уласку ће морати да се дезинфикују.

Правила постоје и за саме угоститеље и њихове запослене. Међу предлозима мера ПКС, објашњавају нам угоститељи, биће обавезне дезобаријере на свим улазима.

– Сви они који су у сервисном и производном делу морају да имају заштитне маске и рукавице, да дезинфикују обућу, а радници у сервисном делу униформе ће морати свакодневно да перу на 90 степени и пеглају – наводи се у предложеним препорукама.

Према речима Миленка Мијића, председника Удружења угоститеља Новог Сада, рад ће бити отежан, али се надају да ће гости више времена проводити у баштама.

– Кризни штаб је усвојио препоруке, Привредна комора је нама проследила, а ми ћемо их се придржавати – говори Мијић.

Дневник

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/od-ponedeljka-uz-nova-pravila-se-otvaraju-kafici-i-restorani/