Početna » ОД ПОНОЋИ ПОЧИЊЕ ИЗБОРНА ТИШИНА-У ПАЛАНАЧКОЈ ОПШТИНИ ПРАВО ГЛАСА ИМА 39.527 БИРАЧА

ОД ПОНОЋИ ПОЧИЊЕ ИЗБОРНА ТИШИНА-У ПАЛАНАЧКОЈ ОПШТИНИ ПРАВО ГЛАСА ИМА 39.527 БИРАЧА

од Паланка данас
0 Коментар

Изборна тишина почеће данас у поноћ и трајаће до 17. децембра у 20 сати. Током изборне тишине забрањено је објављивање процене резултата избора, јавно представљање кандидата и предизборних програма и позивање бирача да гласају, односно да не гласају за одређене листе, преко медија и на јавним скуповима.Избори се одржавају 17. децембра. У недељу ће бити одржавани парламентарни избори, покрајински избори, као и избори у 65 локалних самоуправа. Републичка изборна комисија је усвојила одлуку којом је утврдила да ће укупан број бирача на предстојећим изборима бити 6.500.165, а претходно је утврдила збирну изборну листу кандидата за учешће на парламентарним изборима 17. децембра на којој је 18 листа са укупно 2.817 кандидата предложених за 250 посланичких места.

У општини Смедревска паланка гласаће се на 49 бирачких места, а право гласа има 39.527 бирача. Бирач који из оправданог разлога не може да дође на бирачко место, треба да о томе обавести бирачки одбор најраније 72 сата пре изборног дана, а најкасније до 11 часова на дан гласања.

Пре изборног дана бирач обавештава бирачки одбор преко радног тела изборне комисије, а на дан гласања директно контактира бирачки одбор.Број на који се грађани могу јавити је 310-437. Треба додати да се у општини Смедеревска Паланка гласа само за парламентарне избореPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept