ОД СЕПТЕМБРА И ПРВАЦИ УЧЕ О ОСНОВАМА БЕЗБЕДНОСТИ

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић потписали су протокол о сарадњи на програму “Основи безбедности деце”. Тај програм је на иницијативу Стефановића покренут прошле године за ученике четвртог и шестог разреда у целој Србији, а од ове године о безбедности ће учити и прваци.

“Прошле године су ученици четвртог и шестог разреда уз помоћ 2.400 полицајаца сазнали како да се понашају у поплавама, пожарима, земљотресима, како да се одупру насиљу, кажу не дроги и алкохолу, али и да буду безбеднији на интернету”, рекао је Стефановић.

 Стефановић је захвалио Шарчевићу и његовим колегама што су препознале значај овог програма, а првацима поручио да и родитеље обавесте о томе шта су научили и да им не дозволе да возе уколико нису везали појас. Шарчевић је најавио да ће бити новина у образовном систему, али и да стижу бољи дани за просветаре када је реч о условима за рад.

Навео је да Министарство просвете има изузетну сарадњу са МУП-ом кроз програме који се односе на безбедност деце у саобраћају, на интернету, али и у вези са насиљем у школама, а Влада Србије ће, како каже, увести тим поводом озбиљну стратегију како би се деца заштитила.

Подсетио је и да се ради на дигитализацији образовног система, те да ће се још од ове школске године приметити озбиљне промене.

Новости

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/od-septembra-i-prvaci-uce-o-osnovama-bezbednosti/