Početna » ОД СУБОТЕ ПРЕСТАЈЕ ОБАВЕЗА КОРИШЋЕЊА ЗИМСКИХ ГУМА, АМСС УПОЗОРАВА-НЕ ЖУРИТЕ СА ЗАМЕНОМ

ОД СУБОТЕ ПРЕСТАЈЕ ОБАВЕЗА КОРИШЋЕЊА ЗИМСКИХ ГУМА, АМСС УПОЗОРАВА-НЕ ЖУРИТЕ СА ЗАМЕНОМ

Возачи у Србији од суботе, 1. априла, више нису обавезни да имају зимске гуме на сва четири точка.

од Паланка данас
0 Коментар

Према закону о саобраћају Србије од 1. новембра до 1. априла возила морају бити опремљена са све четири зимске гуме.

С обзиром да се зимске сезона завршила, а летња почела, возачима се саветује куповина летњих гума, али то не спада у законску обавезу, и за задржавање зимских гума на аутомобилу током летње сезоне не постоји новчана казна.Мада је данас престала законска обавеза употребе зимских гума, Ауто-мото савез Србије упозорава да у овим првим данима пролећа због променљивих услова вожње, можда још увек не треба журити са заменом зимских пнеуматика.

Наиме, поред променлјивог стања коловоза и услова вожње, ноћи и јутра су још увек прохладни, а посебно на путевима у вишим и планинским пределима где метеоролози најавлјују и слабе снажне падавине. Почетак викенда у другом делу дана доноси и појачан саобраћај, па због мокрих коловоза може бити чешћих застоја и успорене вожње, наводи се у саопштењу.

С друге стране, зимски пнеуматици, подсећамо и то, губе својства чим температура ваздуха пређе 7 степени Целзијуса. А и на високим температурама зимске гуме се веома брзо троше и имају дужи зауставни пут од летњих, па сад остаје да сами процените где и како ћете возити, на којим пнеуматицима.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept