ОД УДАРА ГРОМА У ПАЛАНЦИ ВЕЧЕРАС ДОШЛО ДО ЧЕТИРИ ПОЖАРА

Вечерашње невреме које нешто пре 21 час захватило Смедеревску Паланку изазвало је много невоље житељима наше општине. Улице су за тили час биле претворене у реке а удари грома су били такви да су довели до чак четири пожара у Паланци.

Како смо сазнали од команданта ВСЈ Ивице Рашића, ватрогасци су имали две интервенције у улици Др. Младена Стојановића код Микуље где се од удара грома на једној кући запалио кров док се у другој кући запалио струјомер. Такође до запаљења струјомера је дошло у још две куће у улицама Димитрија Атанисијевића и Јасеничкој.

Ватрогасно-спасилачке јединице су порад пожара имале бројне интервенције и на избацивању воде из поплављених подрума кућа и зграда у улицама Војводе Степе, Данетовој, Лазе Ивановића… У овом тренутку (23.00) ватрогасне јединице су још увек на терену и избацују воду из подрума кућа. Током невремана све јединице ВСП су биле на терену и учествовале у гашењу пожара од последица удара грома.

Такође је због удара грома дошло и до прекида у снабдевању електричном енергијом појединих делова града али екипе електродистрибуције санирају кварове и ствари се враћају у нормалу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/od-udara-groma-u-palanci-veceras-doslo-do-cetiri-pozara/