ОД ВЛАДЕ СРБИЈЕ 1,5 МИЛИОНА ЕВРА ЗА ПОБОЉШАЊЕ ВОДОСНАБДЕВАЊА ГРАЂАНА ПАЛАНКЕ И ПЛАНЕ

Јуче  је у Београду потписан уговор између Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Републичке дирекције за воде и  ЈП „Морава“ Велика Плана о пребацивању прве рате у износу од 64.814.000 динара којим ће се финансирати изградња три нова бунара са сабирним цевоводом на изворишту Трновче, чишћења магистралних цевовода од Трновча до Велике Плане и Смедеревске Паланке, као и вршења стручног надзора над извођењем тих радова. Рок за завршетак радова ова три бунара је до краја августа.

Влада Србије је за побољшање снабдевања водом Велике Плане и Смедеревске Паланке у овој и следећој години издвојила 174 милиона динара, а тим новцем изградиће се тринаест нових бунара на изворишту Трновче.

Овим потписивањем уговора почела је реализација договора који је постигнут 20. марта, приликом посете председника Владе Србије Ане Брнабић Смедеревској Паланци.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/od-vlade-srbije-15-miliona-evra-za-poboljsanje-vodosnabdevanja-gradjana-palanke-i-plane/