СТРЕЉАЧКА ДРУЖИНА ЈАСЕНИЦА НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ У ГУЧИ-ОДЛИЧАН РЕЗУЛТАТ ЕМИЛИЈЕ МАРИНКОВИЋ

 Стрељачка дружина Јасеница је 15. маја 2021. године наступила на такмичењу у Гучи са 12 такмичара а пионири су освајањем 4. места направили прави подвиг, док су пионирке освојиле 11. место.

Појединачно Емилија Маринковић је освојила 180 поена и 8. место што је убедљиво њен најбољи резултат, Вељко Јанковић је био 11. а Данијел Влајић 12. са погођених 176 кругова.

У јуниорској конкуренцији Марко Стојковић је заузео 26.место са погођених 330 кругова. Андреа Филиповић као јуниорка била је 39. Са погођених 327 кругова. У сениорској конкуренцији Прокић Горан је заузео 37. место са погођеним 351 кругом. Док је као сениорка Верица Јоцковић заузела 18. место са погођених 345 кругова. Екипно сениори су били 15. Док су сениорке биле 6. Честитамо свим нашим стрелцима који су се пласирали и учествовали на првенству Србије у Гучи.

Иначе варошица Гуча, популарна „престоница трубе“, је овог викенда угостила стрелце из свих крајева Србије.

У суботу и недељу, у хали спортова Средње школе „Драгачево“ одржано је Првенство Србије ваздушним оружјем у Б и Ц програму.

Стрелци свих узраста (сениорски, јуниорски, пионирски) су се надметали у традиционалној дисциплини националног програма – у гађању серијском ваздушном пушком.

Домаћин такмичења је Стрељачки клуб Драгачево из Гуче, генерални покровитељ је Општина Лучани, а значајан удео у организацији има и СД „Драган Јевтић Шкепо“, на чијем монтажном стрелишту је одржано такмичење.

Првенство Србије у Б и Ц програму је, као и обично, једно од најмасовнијих стрејачких такмичења у Србији. Учествовало је више од 400 стрелаца из више од 50 клубова, који су право учешћа на шампионату стекли кроз регионална првенства.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/odlican-rezultat-emilije-marinkovic-na-drzavnom-prvenstvu-u-streljastvu-odrzanom-u-guci/