Početna » ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ ИЗ МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА Од нове школске године СВА деца имаће РЕДОВНЕ СИСТЕМАТСКЕ ПРЕГЛЕДЕ

ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ ИЗ МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА Од нове школске године СВА деца имаће РЕДОВНЕ СИСТЕМАТСКЕ ПРЕГЛЕДЕ

Министарство здравља најавило је да ће од нове школске године бити враћени систематски прегледи у школама, како би код млађих могла да се води евиденција о општем здрављу и спрече лоше навике.


Систематски прегледи до сада су се обављали сваке друге године, а како је потврђено од 1. септембра биће обављани сваке године.

Како истичу медицински радници, веома је важно да се здравствено стање ученика рповерава редовно, јер на тај начин може да се прати и физичка способност деце.

-Децу од најранијег узраста морамо да учимо здравим навикама, првенствено да их научимо да се здраво хране, али и да болести које се јављају у дечјем узрасту због савременог начина живота, пре свега превелике упућености на технологију, као што је кривљење кичме због мобилних телефона ‘ухватимо’ и исправимо на време- нагласио је министар Златибор Лончар за “Новости”.

У Србији је међу школском децом примећен проблем гојазности, деформитета кичме, као и проблеми с видом, а све то у недостатку физичке активности и неуравнотежене исхране.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept