Početna » ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ ЗА ОНЕ КОЈИ НИСУ ПРОДАЛИ БЕСПЛАТНЕ АКЦИЈЕ! Ускоро стиже још пара, ево колико износи ДИВИДЕНДА

ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ ЗА ОНЕ КОЈИ НИСУ ПРОДАЛИ БЕСПЛАТНЕ АКЦИЈЕ! Ускоро стиже још пара, ево колико износи ДИВИДЕНДА

Скупштина НИС-а утврдила дивиденду

На последњем састанку, скупштина акционара НИС а.д. Нови Сад усвојила је Одлуку о расподели добити за претходну годину, исплати дивиденди и утврђивању укупног износа нераспоређене добити на основу које ће акционарима на име дивиденде исплатити 10,48 милијарди динара у бруто износу.Тачније, акционари ће добити 64,26 динара по акцији бруто, тј. 54,62 динара нето. Прошле године акционари НИС-а добијали су више него дупло: 121,79 динара нето. Како су грађани Србије добијали по 5 бесплатних акција НИС-а од државе, њима ће ове године бити укупно исплаћено 273,1 динар.

Прошле године дивиденда је исплаћена крајем августа, па самим тим може да се очекује сличан датум и ове године.

Бесплатне акције: Како до новца

Бесплатне акције НИС, подсетимо почетком 2010. године добило је 4,8 милиона грађана, а свако од њих добио је по пет акција ове нафтне компаније и била је то помоћ државе која доноси бенефите на дуже стазе.

Новац од дивиденде грађани могу да подигну на шалтеру предузећа Пошта Србије уз обавезно показивање личне карте. Дакле, све што је потребно јесте лично присуство, лична карта и реченица да хоћете да подигнете новац по основу дивиденде од акција НИС. Грађани који немају рачун за бесплатне акције у Пошти новац од дивиденде могу да подигну у својој банци.

С друге стране, новац од акција могу да добију само уколико деонице продају, а то је могуће такође у Пошти давањем налога за продају.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept