Početna » ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ БЛАЖИЋУ ЗА МАСАКР У МАЛОМ ОРАШЈУ И ДУБОНИ: Наставак у згради Специјалног суда у Београду, напали га родитељи убијене деце

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ БЛАЖИЋУ ЗА МАСАКР У МАЛОМ ОРАШЈУ И ДУБОНИ: Наставак у згради Специјалног суда у Београду, напали га родитељи убијене деце

Суђење Урошу Блажићу оптуженом за масакр у селима Мало Орашје и Дубона, одложено је данас и биће настављено у згради Специјалног суда у Београду, рекао је један од пуномоћника оштећених адвокат Небојша Перовић. Данашње припремно рочиште је прекинуто, јер су породице убијених и рањених скочили и напали Блажића, након чега је он одмах удаљен из суднице.

од Паланка данас
0 Коментар

Из безбедносних разлога суд је одредио да се суђење држи у Специјалном суду, односно згради Посебног одељења Вишег суда у Београду и накнадно ће бити заказано, рекао је Перовић.Перовић, који је пуномоћник рањеног Немање Илића, рекао је да је данашње реаговање породица жртава у судници донекле било очекивано јер су се оштећени први пут сусрели са убицом.

Блажић је оптужен да је 4. маја прошле године у селима Мало Орашје и Дубона убио девет људи и покушао да убије још 20, од којих је ранио 12.

У суду, чим је Блажић уведен у судницу, на њега су насрнули чланови породице убијених и рањених, због чега је одмах изведен.

Мајка убијених Кристине и Милана Панића, Зорица Панић, новинарима је испред суда рекла да је Блажић ушао погнуте главе, а она га је питала где му је оно јунаштво које је имао кад нам је стрељао децу.

„Где је та храброст? Стрељао си моју децу! У мог сина сасуо је 10 метака, а осам у ћерку“, рекла је Панићева и додала да она не прихвата суђење, већ само доживотну казну затвора.

Она је рекла и да је током инцидента по увођењу Блажића у судницу поломљена клупа, и да се због тога чуло да је нешто пукло.

Навела је и да ово није суђење него мучење.

Када су сви изашли из суднице, Хитна помоћ је указала медицинску помоћ људима којима је позлило.

Блажић, с панциром на себи, лисицама на рукама и ланцима на ногама, у пратњи десетак полицајаца доведен је у судницу, а одмах и изведен.

У Вишем суду у Смедереву данас је требало да почне суђење Блажићу, оптуженом да је 4. маја прошле године у селима Мало Орашје и Дубона убио девет људи и покушао да убије још 20, од којих је ранио 12.

У том суду је требало да се одржи припремно рочиште, које је затворено за јавност, а на којем би Урош Блажић и његов отац Радиша Блажић, који је такође оптужен, требало кратко да се изјасне о кривици.

Блажић је раније на саслушању у тужилаштву признао кривицу, али у својој одбрани није показао нимало кајања за почињени масакр, већ је покушао себе да представи као жртву подсмеха житеља места у којима је починио злочин, наводи се у оптужници у коју је Танјуг имао увид.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept