ОДОБРЕН НОВИ ПРОЈЕКАТ У ОКВИРУ ПРОГРАМА ЕРАЗМУС+

Пројектни тим Основне школе ,,Олга Милошевић“ је постигао велики успех. Европска комисија и Фондација Темпус препознале су квалитет пројектне пријаве и одобриле наш нови пројекат под називом ОUT AND ABOUT – DEVELOPING FUNCTIONAL KNOWLEDGE THROUGH OUTDOOR LEARNING. Период спровођења је 1. jануар 2022. године до 31. децембра 2023. године. Партнери у пројекту су школе “Др Камил Тархан“ из Мерсина (Турска), Основна школа “Деменика“ из Патре (Грчка), Основна школа “Забар Б“ са Малте и Учитељски факултет из Јагодине.

Циљ пројекта је да се применом амбијенталне наставе у настави, превасходно природних наука, подстакне развој функционалног знања код ученика. Часови ће бити одржавани на различитим локацијама у граду и у земљи. Ученици ће имати прилику да градиво одређених предмета и групе предмета савладавају у музеју „Никола Тесла“, Ботаничкој башти „Јевремовац“, „Природњачком центру Срције“ у Свилајнцу, компанији „Хенкел“ у Крушевцу, фабрици „Застава“ у Крагујевцу, Лепенском Виру и бројним другим установама, компанијама и локацијама у природи. Другови из партнерских школа ће учити на локацијама као што су Кападокија, Олимпија, Епидаурус, Акрпољски музеј, Микена, Хагар ким, Валета,…
Наставници ће креирати своје часове тако да предвиђено градиво буде интерактивно усвајано и повезано са ситуацијама из стварног живота. На овај начин желимо да код ученика подигнемо степен мотивације за учењем, процес учења учинимо лакшим, занимљивијим, успешнијим и сврсисходнијим.
У оквиру пројекта планирано је неколико мобилности наставника и ученика. Група ученика ће посетити школу на Малти у октобру 2023. године, а наставници ће учествовати на семинарима и састанцима у школама у Грчкој, Турској и на Малти.
На крају пројекта, партнерске школе ће израдити приручник који ће бити објављен на сајту Европске комисије и своја искуства, знања и вештине поделити са едукаторима широм Европе.
Веома се радујемо почетку спровођења овог пројекта и надамо се да ће ученици, наставници и родитељи уживати у планираним активностим, а пре свега у дружењу и сарадњи са децом и колегама наших партенрских школа.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/odobren-novi-projekat-u-okviru-programa-erazmus/