ОДОБРЕН ПРОЈЕКАТ ЗА РЕНОВИРАЊЕ КУХИЊЕ ВРТИЋА ПЛАВИ ЧУПЕРАК У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Министарство државне управе и локалне самоуправе објавило је одлуку о расподели финансијских средстава из Буџетског фонда за локалне самоуправе у износу од 460 милиона динара за различите пројекте у општинама и градовима у Србији.
Ресорна министарка Марија Обрадовић рекла је Танјугу да је Министарство издвојило средства за различите инфраструктне пројекте и да је део новца намењен за модернизацију градских и општинских управа и увођење различитих софтвера и електронских сервиса неопходних за њихово унапређење.

Такође, средства су намењена и за организовање спортских, културних и туристичких манифестација, као и за отклањање последица елементарних и других непогода.

Обрадовић је казала да је ове године број пријава локалних самоуправа пет пута већи него што предвиђа Фонд, а за доделу средстава ове године стигло је 225 пријава чија је укупна вредност 2,2 милијарде динара.

’’То значи да су се градови и општине пробудили и да желе да поправе квалитет услуга према грађанима и привреди у својим градовима и општинама’’, рекла је Обрадовић.

Министарство државне управе и локалне самоуправе је одобрило пројекат за реновирање кухиње вртића Плави чуперак. Ту вест је потврдио Никола Вучен председник општине Смедеревска Паланка речима:

Поштовани суграђани,

Желим да Вас обавестим да смо управо добили најлепшу вест која ће усрећити наше најмађе суграђане.Управо је објављена одлуку о додели средстава Министарства државне управе и локалне самоуправе, прошао нам је пројекат за “ Инвестиционо одржавање кухиње вртића Плави чуперак “ у износу од 44.608.439,00 милона динара. Хвала свима који су нам помогли, хвала Министарству на челу са Министарком Маријом Обрадовић. Имаћемо једну од најсавремених кухиња у Србији која ће бити опремљена најсавременијим апаратима и технологијом за спремање оброка за децу са целе територије наше Општине.

У образложењу се каже да је комисија, користећи критеријуме из члана 12. Правилника, извршила бодовање према степену развијености јединице локалне самоуправе, у складу са важећом Уредбом о утврђивању јединствене листе развијености региона и јединица локалне самоуправе, бодовима од 1 до 5, као и по значају пројекта за побољшање услова живота и рада грађана, бодовима од 1 до 10.

Након доношења Одлуке о расподели средстава, Министарство ће закључити уговор о коришћењу бесповратних средстава са јединицама локалне самоуправе којима су средства додељена.

Одобрена средства јединица локалне самоуправе је дужна да користи према утврђеној намени и садржајима, сагласно одредбама Уговора.

Јединица локалне самоуправе је дужна да Министарству државне управе и локалне самоуправе – Комисији за спровођење поступка и утврђивање предлога за расподелу средстава, подноси редовне извештаје о реализацији циљева за која су средства додељена и начину утрошка средстава и коначни извештај најкасније у року од 30 дана од дана утрошка средстава.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/odobren-projekat-za-renoviranje-kuhinje-u-vrticu-petar-pan-u-smederevskoj-palanci/

5 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Pera II on 17/03/2021 at 20:42

  Ako je poslednja rečenica ovog komentara stav većine u Palanci, drago mi je što sam na vreme otišao.
  Ipak, verujem da nije tako.
  I da jednog dana Smederevska Palanka neće biti ni „smederevska“, a ni „palanka“.
  Pozdrav od „preko mora“!

  • Иван Селишник on 17/03/2021 at 17:58

  Хвала Влади Србије на наменским средствима која не могу бити злоупотребљена ни на који начин као у историји См.Паланке.Како Влада и кординатори знају стање у нашем граду,оваква помоћ и улагање значајно ће допринети бољим условима за нашу децу без злоупотреба.Знају људи да је ово један од понајбољих начина како би се нешто реализовало.Ништа без туторства.

  1. 3.000 dinara za gospodina..:):):):)..i sendvič gratis,naravno samo na mestima koja imaju dozvolu Preže Šiptara ,i ostalih komunalaca..:)..Mislim da znaš,,sns sendvičare,ima ih par po gradu..:):):):).Još ako si vakcinisan+3.000 din…Biti BOT to je HOT..:):):):)

    • Majka. on 17/03/2021 at 22:47

    Kakav primitivizam.
    Opet nesto lepo i opet se neko pravi pametan što ce ipak nešto lepo da se desi u našem napacenom gradu.
    I naravno. Prozivanje. Sendvicari, 3000,2000 itd.
    To što se g-dij Ivan za vas iritantno izražava je jača sila.
    Uzmite u obzir vest.
    Sredice se nesto. A to dal ce se obestiniti ili ne,na vama i nama je da vidimo.

     • mira on 18/03/2021 at 07:55

     Gospodjo,sveopšti vokabular SNS članova je SNS-prepisivačka škola.Mislite li da bi neko ko je majstor,sa II,ili III stepenom majstorske škole ,ovladao tako lako svom tom terminilogijom,ne zezajte molim vas.A data sredstva,pa kao i sve zna se, 20% ide ovome,20% onome……i dok stigne do pravih namena,ostaje vrlo malo….tuga…

Komentari su onemogućeni.