Početna » МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ ОДОБРИЛО СРЕДСТВА ЗА НАСТАВАК РАДОВА НА ДОМУ КУД-а ГОША

МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ ОДОБРИЛО СРЕДСТВА ЗА НАСТАВАК РАДОВА НА ДОМУ КУД-а ГОША

од Паланка данас
0 Коментар

Објекат КУД Гоша

Министасртво културе Владе Републике Србије одобрило је додатна 2 милиона динара за завршне радова на изградњи нове зграде Културно уметничког друштва „Гоша“.

Захваљујући подршци локалне самоуправе и председника општине Смедеревска Паланка Николе Вучена, Министарство културе и министарка Маја Гојковић су препознали значај овог пријекта који је заснована у великој мери на обезбеђивању услова за правилан развој, васпитање и образовање младих гедерација.
 Основни циљ Друштва је да се кроз песму, игру и дружење измашта лепши и прихватљивији свет, свет по мери човека и његових духовних потреба, рекао је Владимир Арсић, члан акционог тима за изградњу инфраструктуре КУД-а Гоша.
Културно уметничко друштво „Гоша“ из Смедеревске Паланке од свог оснивања, 1977. године користило је просторије које су биле у власништву „Гоша Дибут“. Након приватизације, ове Гошине целине, остали су без простора за рад.
На иницијативу управе КУД-а и локалне самоуправе, изградња новог објекта започета је 2006. године средствима Националног инвестициооног плана у износу од 2.000.000 динара, средствима локалне самоуправе у износу од 2.000.000 и донацијама од 500.000 динара. Министарство културе у августу прошле године одобрило је око 1.400.000 динара, а ове године још додатна 2 милиона динара за завршне радове.
Ова средства су утрошена за изградњу објекта и уређење унутрашњости. У протеклом периоду урађени су санитарни чворови, подови, кухиња, сала са тренажним огледалима. економат и пријемна просторија.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept