ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ ЗА МАЛОГ МАТЕЈУ (ВИДЕО)

У организацији Катарине Спасојевић у хали ОШ „Вук Караџић“ одржан је хуманитарни концерт са којег су сва прикупљена средства отишла за лечење нашег суграђанина малог Матеје Радивојевића. Око 300 присутних грађана је куповином улазнице помогло да се прикупи део средстава потребних за Матејино лечење. Такође у акцију су се укључила и приватна предузећа која су дала значајне донације а то су Жути такси, Браво такси, МБ перинаца, ресторан „Као код куће“ и Стар принт.

Иначе наш суграђанин Матеја, је дете са посебним потребама. Од рођења траје његова борба за одрастањем и здрављем.

Након рођења Матеја је прве дане провео у инкубатору, након тога му констатују запушене јетрене канале због чега проводи још месец и по дана на Институту за мајку и дете. Након девет месеци очни лекар констатује да дете не види. Још под шоком од сазнања да дете неће видети родитеље, да ће живети у мраку, поново на Институту за мајку и дете долазе до сазнања да Матеји недостаје и хормон у штитној жлезди, хормон за раст…

За Матејине родитеље ту нема предаје они га уписују у специјалну школу у Земуну где Матеја одлично напредује. Међутим агонија се наставља, са четири и по године Матеја доживљава мождани удар од кога добија свакодневну епилепсију. Последњи проблем је био са левим стопалом које се кривило и због кога је Матеја у августу ове године оперисан. Као да се природа није довољно поиграла са њим, приликом отпуста из болнице добија погрешну лонгету и погрешне вежбе због којих опоравак не тече како треба.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/odrzan-humanitarni-koncert-za-malog-mateju-video/