ОДРЖАН СЕМИНАР ЗА НАСТАВНИКЕ ОШ „ХЕРОЈ РАДМИЛА ШИШКОВИЋ“

За наставнике ОШ ХРШ у складу са годишњим планом стручног усавршавања у суботу, 9. септембра је реализован семинар „Програм позитивног понашања у школи “ са циљем јачања капацитета наставника и стручних сарадника за појачан васпитни рад са ученицима који испољавају насилно понашање у школи и саветовање њихових родитеља, примењујући интерактивне методе учења. 

Специфични циљеви семинара су били развијање практичних вештина за појачан васпитни рад са ученицима који испољавају насилно понашање у школи; развијање практичних вештина у саветовању родитеља, ученика који испољавају насилно понашање у школи, за примену васпитних мера у породици. 

Обрађене су следеће теме на семинару : Историјски преглед васпитних мера; Изнуђена дебата; Васпитање у породици: Кључ успешног васпитања у породици; Васпитање у школи: Кључ успешног васпитања у школи; Сналажење у педагошким ситуацијама 

Семинар су релизовале Тамара Ђорђевић, стручни сарадник-психолог, ОШ “22.октобар“, Сурчин, Београд; и Ирена Мучибабић, стручни сарадник-педагог, педагошки саветник, ОШ “22.октобар“, Сурчин, Београд.
Институција која је омогућила реализацију програма акредитовањем је KLETT друштво за развој образовања.
Извор ОШ ХРШ

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/odrzan-seminar-za-nastavnike-os-heroj-radmila-siskovic/