Početna » ОДРЖАН СЕМИНАР ЗА НАСТАВНИКЕ СТРАНИХ ЈЕЗИКА „КИНДЕРУНИ“ У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

ОДРЖАН СЕМИНАР ЗА НАСТАВНИКЕ СТРАНИХ ЈЕЗИКА „КИНДЕРУНИ“ У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

У суботу, 4. марта 2023. године, Основна школа „Олга Милошевић“ имала је то задовољство да угости пријатеље са Гете института у Београду. Овим поводом је организован семинар за наставнике страних језика, иако је институт познат по томе што подучава немачки језик широм света, уверили смо се колико, уствари, негује међународну културну сарадњу.Семинар је одржала др Андреа Жерајић, професор немачког језика и вишегодишњи предавач на овом престижном институту. Овом приликом је присутне ближе упознала са програмом „Киндеруни“-Дигиталним факултетом за децу, осмишљеним за децу узраста од 8 до 12 година,али свакако прилагођеном и за све остале узрасте основног система образовања.

Овај пројекат пружа несвакидашње искуство у учењу страних језика, примени знања на практичним задацима,и све то у једном пријатном окружењу и атмосфери која поштује личност и интегритет сваког ученика појединачно,и негује различитости. Уз све то, користан је и наставницима из сфере природних наука. У оквиру ове CLIL наставе и интердисциплинарних пројеката, ученици неометано усвајају страни језик уз помоћ апликације кроз различите наставне јединице са темама које су њима блиске и интересантне.


Тако се језик усваја и учи кроз експерименте, игру и забаву. Стога, сазнајемо да овај пројекат није замишљен као школа језика, већ да за циљ има упознавање деце са светом науке, уопште, а усвајање речи на неком страном језику само је додатни бонус. Све наше гошће, учеснице семинара, имале су прилику да све то виде и испробају, размене искуства и нађу инспирацију и неку нову идеју за часове у најави,тако верујемо да ће максимално користити садржаје којима „Киндеруни“ располаже, и овим закључујемо да је циљ семинара, на обострано задовољство, остварен и више од очекиваног.

Радујемо се некој новој сарадњи са Гете институтом и још једном се захваљујемо што су препознали у нама једног достојног сарадника.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept