ОДРЖАНА 12. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

vece111Најважнија тачка дневног реда 12.седнице Општинског већа, које је одржано у петак 25. новембра, била је Разматрање нацрта Ребаланса буџета Општине Смедеревска Паланка за 2016. годину.

Разматране су и друге теме, већином у вези са предлозима одлука о изменама и допунама оснивачких аката прадузећа чији је оснивач СО, усаглашавања са законом, програмима пословања, коришћења субвенција и сл. и то за ЈКП Водовод, ЈП Паланка, ЈКП Општинска гробља, ЈКП Пијаце, зеленило и чистоћа, ЈП Паланка развој. 

На Дневном реду се нашло и утврђивање предлога Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2017 годину у општини Смедеревска Паланка, потом предлог одлуке о укидању спортске организације ГФК Јасеница 1911, утврђивање предлога решења о утврђивању економске цене за боравак деце у ПУ Чика Јова Змај, кап и измена финансијског плана ове установе.

На дашњој седници Општинског већа разматрани су извештаји о раду Општинске управе Смед. Паланка за 2015. годину, предлог  Програма коришћења субвенција из буџета наше Општине за јавна предузећа ЈП Паланка, ЈКП Пијаце, зеленило и чистоћа, ЈКП Водовод. 

Разматран је и финансијски извештај ЈКП Пијаце, зеленило и чистоћа са Крстовданског вашара 2016 године.

Обиман дневни ред сачињавало је 25. тачака, уз 3 допуне, што је захтевало вишесатну пажњу чланова Већа, као и директора јавних предузећа и установа.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/odrzana-12-sednica-opstinskog-veca/