ОДРЖАНА 13. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА СМЕД ПАЛАНКЕ-ТРИ ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА ПРЕД ГАШЕЊЕМ

Данас је у малој сали СО Смедеревска Паланка одржана 13. седница Општинског већа Смедеревске Паланке. Пред члановима већа нашло се 20 тачака које су до краја седнице једногласно усвојене.

Прва тачка је била Разматрање Извештаја о извршењу Буџета Општине Смедеревска Паланка за првих 6 месеци ове године. Након тога донете су одлуке о гашењу неких Јавних предузећа. Донет је  Предлог за укидање Установе Центар за развој спорта и аматеризма у спорту и Општинске туристичке организације. Такође одлучено је и да се покрене поступак ликвидације  над ЈКП Пијаце зеленило и чистоћа.

Донете су и одлукеда се  неке од надлежности ових предузећа пребаце над ЈКП Водовод а то је управљање извором воде на Кисељаку, Марко Т. Леко и Установа културни центар ће преузети остале ингеренције Општинске туристичке организације.

Утврђен је и предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о оснивању Архива Верослава Вељашевић, због почетка процеса дигитализације.

Донет је и Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о одређивању простора за паркирање и улица у којима је забрањен саобраћај, тако да ће илице бити зониране и почеће наплата паркирања што ће бити под ингеренцијом ЈКП Општинска гробља

У даљем току седнице разматтрани су планови за одбрану од полава, Годишњи програм уређења грађевинског земљишта, Предлог Правилника о попису непокретности у власништву Општине Смедеревска Паланка,  разматран је и захтев принудних управника за доделу просторија у згради Јединства, што је и одобрено, као и захтев ОШ ХРШ за два персонална асистента за ученике са посебним потребама, што је такође одобрено.

Разматрани су  многи захтеви за финансијску помоћ који су у границама могућности и прихваћени а помоћ је добио наш суграђанин коме је изгорео кров од последица удара грома у невремену које је недавно погодило наш град.

Према најавама председника Општинског већа Општине Смедеревска Паланка и председника општине, Николе Вучена, убрзо можемо очекивати и седницу Скупштине где ће се ове одлуке наћи и пред одборницима за одлучивање и евентуално усвајање.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/odrzana-13-sednica-opstinskog-veca-smed-palanke-tri-javna-preduzeca-pred-gasenjem/