НА 25. СЕДНИЦИ СО СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА ЈЕДНОГЛАСНО УСВОЈЕНА ОДЛУКА О ЕНЕРГЕТСКОЈ САНАЦИЈИ СТАМБЕНИХ ЗГРАДА, ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

Данас је одржана 25. седница СО Смедеревска Паланка, сазвана по хитном поступку. Седници је присуствовало 37 од 49 одборника.

На Дневном реду су се нашле две тачке које су и усвојене на овом Скупштинском заседању.

Прва тачка је била Предлог Одлуке о финансијској подршци енергентске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова на територији општине Смедеревска Паланка коју су одборници једногласно усвојили.

Овом одлуком уређује се финансијска подршка стамбеним зградама, породичним кућама и становима у 2021. години, у циљу остваривања уштеде енергије и њеног рационалног коришћења и смањења емисије гасова са ефектом стаклене баште и унапређење енергетске санације на територији општине Смедеревска Паланка. Енергетска санација је начин преласка са система у коме се доминантно користе необновљиви извори енергије на систем заснован на коришћењу обновљивих извора који подразумева и увођење мера за уштеду енергије и њено ефикасно коришћење. Кључни елементи енергетске санације су  примена мере енергетске ефикасности, коришћење обновљивих извора енергије,  обновљивог природног гаса и заштита животне средине и смањење утицаја на климатске промене.

На који начин ће општина Смедеревска Паланка суфинасирати пројекте, ко су корисници субвенција, учесници у процесу, како ће изгледати поступак јавног оглашавања, затим који су општи и посебни услови, као и транспарентност поступка и праћење реализације мера, извештавање и сл. дефинисаће се Правилником који доноси Општинско веће. О реализацији ове Одлуке стараће се се енергетски менаџер општине Смедеревска Паланка. Иначе за ове намене издвојено је 10 милиона динара из буџета општине Паланка.

Већином гласова усвојена је и друга тачка а то је Решење о давању сагласности на Програм коришћења субвенција ЈП „Паланка“ (у ликвидацији) у Смедеревској Паланци из буџета општине Смедеревска Паланка за 2021. године. Одлука о покретању поступка ликвидације над овим јавним предузећем донета је 2018. године. Субвенције  у 2021. години неопходне су за исплате зарада и доприноса за 2020. годину, измирење обавеза и осталих текућих трошкова, а све ради даљег спровођења процеса ликвидације.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/odrzana-25-sednica-so-smederevska-palanka-sazvana-po-hitnom-postupku/

2 comments

    • hegel on 20/05/2021 at 10:30

    Vodovod je javno komunalno preduzeće i svu odgovornost za javašluk i propuste snosi osnivač.

    • Učitelj on 19/05/2021 at 13:39

    Trebalo je da raspravljaju i o tome ko dozvoljava stručnjacima iz vodovoda da raskopavaju sve što je novoasfaltirano u gradu! Eno su raskopali nov trotoar na autobuskom stajalištu kod bolnice, ispred „7 jula“! Pa ljudi, samo nekoliko meseci je prošlo od kako je asfaltirana ulica i nov trotoar! Da li imate nešto u tim vašim glavama??? Ko dozvoljava ovaj javašluk vodovoda! Ko?

Komentari su onemogućeni.