ОДРЖАНА 5. СЕДНИЦА СО СМЕД ПАЛАНКА (ВИДЕО)

skup5Након скоро седмочасовног заседања завршена је 5. седница СО Паланка на којој је најзначајнија одлука била ребаланс буџета за 2016 годину.

На предлог шефа Одборничке групе коалиције окупљене око СНС, Топлице Пинторовића са Дневног реда је скинута тачка о утврђивању економске цене у вртићима ПУ Чика Јова Змај и враћена је Општинском већу на разматрање. На предлог одборника Родољуба Станимировића у Дневни ред је уврштена тачка о предлогу да се у Дому здравља на Дечијем одељењу отвори лабораторија за анализирање крви што су на крају одборници једногласно и усвојили.

Главна тема је ипак био извештај о извршењу буџета за првих девет месеци ове године и ребаланс за 2016 годину. Након дуже расправе одборници су усвојили и ове две тачке и тада је већ прошло више од четири сата заседања тако да је дата пауза од четрдесет минута за ручак. 

У наставку седнице од 15 часова усглашавани су акти Јавних предузећа са новим законом ЈКП «Водовод», ЈП «Паланка», ЈКП «Општинска гробља Смед. Паланка», ЈКП «Пијаце, зеленило и чистоћа», ЈП  «Паланка развој». А изгласана је и Одлука о изменама и допунама Одлуке о усаглашавању рада Центра за социјални рад са Законом о јавним службама.

Одборници су изгласали и да се над ГФК Јасеница спроведе поступак ликвидације. Измењени су и допуњени годишњи програми пословања у ЈКП «Водовод», ЈП «Паланка», ЈКП «Пијаце, зеленило и чистоћа», ЈП  «Паланка развој».

Следећа седница би требало да се одржи до 20. децембра и да донесе буџет за 2017 годину.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/odrzana-5-sednica-so-smed-palanka-video/