ОДРЖАНА 7. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

Након двочасовног заседања завршена  је 7. седница Скупштине општине Смедеревска Паланка одржана након скоро тромесечне паузе и пуно шпекулација и нагађања да ли ће и када бити одржана.

На почетку седнице је било присутно 47 одборника а на Дневном реду се нашло четири тачке.

Као прва тачка на Дневном реду је било потврђивање одборничких мандати бившим челницима локалне самоуправе Петру Милићу и Ивану Гајићу.  Потом је усвојен Предлог одлуке о начину формирања и висини цене услуге дневног боравка за децу, омладину и одрасле особе са сметњама у развоју «Пуж» у Смедеревској Паланци, чиме су се стекли услови за добијање лиценце за ову установи.

Као трећу тачку одборници су усвојили Решења о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Статута Центра за социјални рад у Смедеревској Паланци.

Четврта тачка дневног реда је била доношење решења о утврђивању престанка функције директора Центра за социјални рад у Смедеревској Паланци и утврђивање предлога за именовање вршиоца дужности директора Центра за социјални рад.

Одборници СО Смедеревска Паланка су изгласали престанак функције директора Центра за социјални рад, Слађане Црномарковић, и усвојили предлог за именовање в.д. директора Добриле Живковић.

Одборници опозиције су изнели више предлога за допуну дневног реда. Тако је одборник Станимировић предложио да се на дневни ред стави разрешење и именовање директора ЈП „Градска гробља“ и ЈКП „Пијаце, зеленило и чистоћа“, доношење решења о финансирању спортских организација и одлуку о умрежавању стечајних предузећа и регулисању индустријске зоне. Одборник ДСС Петровић је предложио да се донесе одлука о постављању хоризонталне и вертикалне сигнализације по граду као и наставак израде пројекта за реконструкцију школе у Голобоку. Председник општине Топлица Пинторовић је одговорио одборнику Петровићу да се пројекат школе у Голобоку ради и да је у надлежности ЈП Паланка.

Због блокаде од 17 милиона у ЈКП „Пијаце, зеленило и чистоћа“ одборница СПО Верослава Живковић је тражила да се разматра финансијски извештај овог предузећа а Добрица Јозић је предложио да се поново покрене пројекат Лозовичке петље тј излаза на ауто пут и да се то стави на дневни ред следеће седнице Скупштине. Живко Петровић одборник ДС је предложио да се за следећу седницу Скупштине припреми извештај о стању у ЈКП „Водовод“ пошто се приближавају летњи месеци и већа потрошња воде.  

Пошто ни један од ових предлога није прихваћен, одборници Демократске странке су напустили Скупштинско заседање. Из тог разлога Родољуб Станимировић је иступио из Одборничке групе ДС и наступаће самостално као одборник ГГ „Домаћински за Паланку“ Такође, уместо Топлице Пинторовића нови шеф Одборничке групе „Александар Вучић-Србија побеђује“ је Анђела Невенкић.

Треба напоменути и да је Скупштинска говорница поново враћена на своје старо место а седници је присуствовао и народни посланик Радослав Цокић.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/odrzana-7-sednica-skupstine-opstine-smederevska-palanka/