ОДРЖАНА 70. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

Поштујући мере заштите и превенције против вируса корона, чланови Општинског већа Смедеревске Паланке су данас у малој сали одржали 70. седницу Општинског већа.

Пред члановима већа се нашло 46. тачака које су након разматрања и једногласно усвојили. Свакако најважнија тачка се тицала ребаланса буџета Општине Смедеревска Паланка за 2020. годину као и Предлог одлуке о Завршном рачуну Буџета Општине Смедеревска Паланка за 2019. годину.

Утврђен је и предлог одлуке из области социјалне заштите, затим предлог одлуке о уређењу грађевинског земљишта и и доприноса за његово уређење, утврђен је предлог мреже ојеката и васпитних група ПУ „Чика Јова Змај“, утврђен је предлог правилника о особама које могу остварити право на бесплатно коришћење посебно обележених паркинг места, утврђен је и предлог о приступању израде бренд стратегије Општине Смедеревска Паланка.

Потом је уследио читав низ тачака које су се тицале годишњег извештаја о раду као и финансијских извештаја и допуна и измена програма пословања  јавних установа и предузећа чији је оснивач Општина Смедеревска Паланка.

Међу последњим тачкама су се разматрали и захтеви за  накнаду штете од уједа животиња, захтеви за финансијску помоћ, жалбе на решења инспекције као и захтев ОШ „Радомир Лазић“ из Азање за ангажовање личних пратилаца за ученике са сметњама у развоју.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/odrzana-70-sednica-opstinskog-veca-opstine-smederevska-palanka/