ОДРЖАНА РАДИОНИЦА НА ТЕМУ НАСИЉА НАД СТАРИЈИМ ЖЕНАМА

Радионица на тему „Значај превенције и препознавања насиља над старији женама и обезбеђивање ефикасних мера заштите“ одржана је 29. јуна 2018. године, а организовала УЖ „Фемина“ у сарадњи са Удружењем „Снага пријатељства – Амитy“ из Београда. Циљ радионице је био да се повећа сензибилистаност запослених у јавним установа и организацијама цивилног друштва у погледу насиља над старијим женама и њихова проактивност у превенцији и пружању ефикасних и квалитетних услуга заштите од насиља.
С обзиром на то да се у све већој мери пријављују случајеви насиља над старијим женама, ово је била прилика да се разговара о изазовима са којима се и стручњаци и старије жене суочавају у процесу пријављивања и заштите од насиља, а у светлу примене нових законских решења која су ступила на снагу 1. јуна 2017. године.
Радионици су присуствовали представници установа социјалне и здравствене заштите, полиције, правосуђа и организација цивилног друштва из Подунавског округа (Смед. Паланка, Смедерево, Велика Плана), а модераторка радионица била је мр Надежда Сатарић из Удружења „Амитy“.

Фемина

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/odrzana-radionica-na-temu-nasilja-nad-starijim-zenama/