ОДРЖАНА „РАТАРИЈАДА“ У РАТАРИМА КОД ОБРЕНОВЦА

Оно што повезује Обреновац, Параћин и Смедеревску Паланку јесте Ратаријада, манифестација, односно сусрети мештана из села Ратари која се налазе у ова три града. Ове године манифестација је одржана 25. и 26. августа у обреновачком селу Ратари. Покровитељ манифестације је Градска општина Обреновац

Ратаријада“ је прелепа манифестација која одише духом, негује традиционалне вредности али служи и за дружење и наставак пријатељстава мештана Ратара. Ова манифестација траје већ 45. година, тачније, од 1972. године,прекинута је 1991. а настављена 2007. године. Kроз тих 45 година склопљена су нераскидива пријатељства Ратараца.

Током ове дводневне манифестације, Ратарци су одмерили снаге у малом фудбалу, надвлачењу конопца, шаху, баскету, али и уживали уз песму, игру и богат културно уметнички програм. Другог дана манифестације одржана је смотра фијакера – „Фијакеријада“.

Велики број Ратараца из ове три општине уживао је у свему ономе што нуди „Ратаријада“, уз обећање да ће се ова традиционална манифестација наставити у годинама које долазе.

Извор Локалне новине

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/odrzana-ratarijada-u-ratarima-kod-obrenovca/