ОДРЖАНА СЕДНИЦА САВЕТА ПОДУНАВСКОГ ОКРУГА

У Смедереву, у седишту Подунавског управног округа дана 16. октбора 2019. године одржана је трећа седница Савета Подунавског управног округа у новом сазиву.
Савет Подунавског управног округа разматрао је Информацију о реализацији пројеката у локалним самоуправама Подунавског управног округа након посете потпредседнице Владе Републике Србије и министарке Министарства грађевинарсктва, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зоране Михајловић Подунавском управном округу. Констатовано је да рализација пројекта иде планираним током и да је реализација пројеката у завршној фази. Такође је закључено да локалне самоуправе у сарадњи са републичким органима појачају активности на окончању израде планских докумената за пројекте које ће се реализовати крајем ове и почетком следеће године.
Савет је такође размотрио и проблематику сарадње Подунавског управног округа, окружних подручних јединица-инспекцијских служби ресорних министарстава и јединица локалних самоуправа са територије Округа и закључио да локалне самоуправе у циљу унапређења сарадње у најкраћем могућем року кандидују теме од значаја за рад и функционисање инспекцијских служби и органа јединица локалних самоуправа. Питања које доставе јединице локалне самоуправе ће бити предмет разматрања на заједничком састанку који би се организовао уз учешће свих заинтересованих субјеката.

Такође, у поступку измена Закона о територијалној организацији Србије, Савет Подунавског управног округа је заузео став да постоји потреба да се јединице локалне самоуправе са територије Подунавског управног округа изјасне о тексту измена кроз доношење посебне скупштинске одлуке или давање мишљења скупштина локалних самоуправа.
Седницом је председавао Небојша Павловић, начелник Подунавског управног округа.

Седници Савета су поред начелника Округа, присуствовали Дејан Стошић, заменик градоначелника града Смедерева, Игор Матковић, председник општине Велика Плана и Миољуб Радовановић, помоћник председника општине Смедеревска Паланка.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/odrzana-sednica-saveta-podunavskog-okruga/