ОДРЖАНЕ КАСАЧКЕ ТРКЕ У ЛОЗОВИКУ

Велика Плана постаје један од највећих центара за организовање коњских трка у Србији. Само десетак дана након касачких трка које су, после паузе дуже од једне деценије, 26. септембра одржане на градском хиподрому у Великој Плани, у недељу 3. октобра одржано је и традиционално надметање двоколица у Лозовику, највећем селу плањанске општине.

Већ у недељу 17. октобра коњи ће поново јурити на на градском хиподрому у Великој Плани а на програму су нове трке двоколица. На тркачком дану у Лозовику, којим је обележено 40 година постојања коњичког клуба у једном од највећих српских села, учествовало је чак 56 грла, која су се на стази дугој 1.600 метара, надметала у шест такмичарских и једној квалификационој утрци.

У најважнијој и јединој међународној трци дана „100 година МЗ Лозовик“, у којо су се надметала домаћа и инострана грла старија од три године, са зарадом до 12.000 евра, прво место освојило је грло Gracieuse Bricoise, пореклом из Француске, власништво др Младена Богдановића из Милошевца, које је са возачем Александром Богдановићем, стазу дугу 1.600 метара, претрчало за један минут, 18 секунди и 21 стотинку.

Друго место освојило је грло Isaac Newton A.T. а треће грло Ironwil.

У свим осталим тркама надметала су се грла пореклом из Србије.

Прву трку „New Holand“ за коње од две године старости, освојило је грло Cipiripi A.T. власника Ђорђа Ненадовића, са возачем М. Ненадовићем и временом од минут, 23 секунде и 61 стотинку.

Трка домаћих грла која су стара три године или старија, са зарадом до 500 евра, припала је Dark Woodu, власника Александра Богдановића, са возачем М.Димитријевићем и временом од минут, 21 секунда и 81 стотинка.

У трци трогодишњих и старијих грла „Зелени бутик“, са зарадом до 740 евра, победио је Grom H.P. са возачем Б.Kеченовићем, власништво Александра Стоканова. Резултат је минут, 21 секунда и 41 стотинка.

Време од једног минута, 20 секунди и 11 стотинки било је довољно грлу Грација, возача и власника Зорана Живојиновића, да победи у трци „Општина Велика Плана“ организованој за грла старија од три године са зарадом до 1.000 евраТрку под називом „40 година KK Лозовик“, за грла старија од три године, са зарадом до 2.500 евра, освојило је грло Parma Ferm. Двоколице је возио Б.Kеченовић, а власник грла је Иван Међеши. Победничко време било је минут, 17 секунди и 21 стотинка.

Д. Марић

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/odrzane-kasacke-trke-u-lozoviku/